info@walhallab.nl

Onze Projecten

#Schoolsparen

Scholen energiezuiniger maken – dat kunnen leerlingen toch zelf

Elke dag lekt op scholen in Nederland enorm veel energie weg; verlichting, verwarming en apparatuur verbruiken veel energie en kosten de scholen heel veel geld. Dat geld kunnen de scholen veel beter besteden aan duurzame en leerzame projecten voor de leerlingen, dachten wij. Daarom hebben we #Schoolsparen bedacht. Hierin werken we samen met, Kimenai Installatiebeheer, TONZON Isolatie, Gemeente Zutphen en Koninklijke Oosterberg BV.  Inmiddels worden scholen één voor één verduurzaamd, met hulp van de leerlingen. De duizenden euro’s per jaar die worden bespaard komen voortaan ten goede aan leerlingenprojecten. Bij een van de pilotprojecten is het stroom- en gasverbruik van de school met 50% gedaald en de CO2-uitstoot zelfs met 67%!

Daarom wordt vooral gekeken naar de besparingen die te behalen zijn voor de school zelf. Dit doet WALHALLAb altijd samen met de scholen en leerlingen.

Klik hier om naar de Schoolsparen-pagina te gaan.

Your Pride Zutphen #ookditisMDT

MDT – YourPride Zutphen

Met Your Pride Zutphen zijn wij een veilige, verbindende en leuke plek voor iedereen van 13 t/m 23 jaar die ook maar een beetje of juist heel nieuwsgierig is naar de verschillende seksualiteiten en/of genders en wat dat eigenlijk inhoudt.

Wij organiseren op iedere tweede woensdag van de maand een thema avond bij WALHALLAb Open Nights van 17 tot 21 uur. We zijn heel blij dat WALHALLAb ons die mogelijkheid geeft en zullen dus 1 keer per maand een thema-avond organiseren.

Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je al wel bekend bent met jouw identiteit. Voor iedereen genoeg reden om te komen. Niet alleen krijg je een kans om andere mensen te ontmoeten die deels in dezelfde situatie zitten, maar ook zijn wij een veilige plek waar je jezelf kan zijn. Wie wil dat nou niet?!

Door de avond heen zullen er verschillende activiteiten zijn, (kennismaking)spellen, muziek maken, en een zelfgemaakte Kahoot quiz.
Meer weten? Klik hier of geef je op door te mailen naar yourpridezutphen@walhallab.nl

Kunstchallenge #ookditisMDT

Kunstchallenge

We begonnen ooit in de stoere Kruittoren van Zutphen. Een toren uit 1328! Natuurlijk is dat nog steeds onze chille chillplek, maar nu……………..De Kunstchallenge van WALHALLAb!
Voor alle jongeren in Zutphen die graag tussen nu en de zomervakantie aan de slag gaan met een concrete uitdaging en zo leren over verschillende maak-technieken én over zichzelf.

Alle creatievelingen worden uitgedaagd om mee te doen aan de Kunstchallenge en hun talent te ontwikkelen in verschillende categorieën. Zij krijgen begeleiding van onze specialisten en worden beoordeeld door een vakjury. De winnaars krijgen een, door lokale ondernemers aangeboden, prijs en de mogelijkheid om masterclasses te volgen.

Meer weten? Klik hier of geef je op door te mailen naar Kunstchallenge@walhallab.nl

Greenbase #ookditisMDT

Bouw saaie schoolpleinen om tot superchille Green­Bases

Oef… je wilt iets doen, maar weet eigenlijk niet wat. Er is zoveel leuk. Bouw dan die saaie schoolpleinen om tot superchille Green­Bases waar kinderen en jongeren blij van worden. Samen met onze professionals werken we aan creatieve uitdagingen.
Met gerecyclede materialen. En met de school, ouders en de omwonenden. Want waarom gaan schoolpleinen na schooltijd op slot? Er is al zo weinig plek voor jeugd in steden! Met dit project ga jij dat veranderen. Je leert ontwerpen, techniek, vaardigheden, bouwen, overleg met betrokkenen, project­management en hoe je met veel verschillende mensen aan coole GreenBases werkt! Klik hier om naar de Greenbase-pagina te gaan.

WALHALLAboom

WALHALLAboom

De hele Coronatijd is vooral een periode van thuisblijven, thuiswerken, thuisleren en soms thuisvervelen. Maar ondertussen stromen de bedden in de ziekenhuizen vol en werken artsen, verpleegkundigen en al het andere zorgpersoneel, dag en nacht om het Covid-19 virus te stoppen. We raken gescheiden van elkaar terwijl we eigenlijk elkaar willen steunen in deze tijden van crisis.

Daarom is dit kunstwerk ontwikkeld. Een initiatief dat vanuit het WALHALLAb is ontstaan en in samenwerking met hardwerkende jonge vrijwilligers zoals Milou, Sterre, Eline, Johan en Dennis is gemaakt. De WALHALLAboom, een kunstwerk bedoeld om iedereen die geraakt wordt een hart onder de riem te steken. Een interactieve website waar iedereen berichten kan uploaden die als bladeren aan de boom komen te hangen. Tover een lach op de gezichten van het zorgpersoneel en patiënten. Een lach die positiviteit uitdraagt. Een lach waarmee we samen door de strijd tegen het Covid-19 virus kunnen komen.

Ook een glimlach geven? Dan snel naar www.walhallaboom.nl